ÁSZF

Általános Szerződési Feltételek

Alább a Flower Net Bt. (székhely, ügyfélszolgálat: 1124 Budapest, Deres u 10/D, cégj.sz.: 01-06-733230, adósz.: 20694315-1-43, a továbbiakban "mi" vagy "Eladó") webboltjának Általános Szerződési Feltételeiről (ÁSZF) olvashat, melyeket Ön (a továbbiakban "Ön" vagy " Vevő") vásárlásával elfogad. Jelen ÁSZF hasznos információkkal szolgálhat az Ön számára, ezért kérjük, olvassa el figyelmesen!

A vásárlás menete

Áruházunkban regisztráció, illetve bejelentkezés nélkül böngészhet. A kiválasztott terméket annak terméklapján tudja a kosárba helyezni. Minden papírcsillag termékünk mellé ajánlunk kiegészítő termékeket, mellyel a csillagot biztonságosan és rendeltetés szerűen tudja használni. 

Miután kiválasztotta a megvásárolni kívánt csillagokat és kiegészítőket, írja meg nekünk a csillag@csillagvilag.hu emailcímre a kívánt szállítási móddal együtt (futár vagy személyes átvétel). Mi küldünk visszaigazoló emailt a fizetés és szállítás részleteivel együtt.

Minden termék bruttó árat tüntetünk fel. A feltüntetett árak, azonban, nem tartalmazzák a szállítási díjat. Az áruház árai 300 HUF / EUR árfolyamig garantáltak. Az árfolyam változása esetén fenntartjuk magunknak a jogot az árak változtatására!

Utánvétes rendelést csak Magyarországon területére teljesítünk, és fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a rendelésről telefonos visszaigazolás kérjünk, ezért az utánvétes rendeléseknél a mobil-telefonszám megadása kötelező. Az utánvétes rendelésnek külön díja van. Más országokba, az utánvétes kiszállítás nem lehetséges. 

Külföldre csak előreutalás, illetve a számlánkra történt jóváírás után tudunk postázni. Külföldi postadíjainkért, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Átvételkor, kérjük, ellenőrizze a csomagot: ha az láthatóan sérült, akkor Ön köteles erről átvételkor a futárral jegyzőkönyvet felvetetni. Ha utólag, a csomag felnyitásakor derül ki, hogy szállítás közben sérült az áru, Ön köteles velünk a kézbesítővel szembeni reklamációban együttműködni (így pl. a futárcégnél reklamációt benyújtani, és az ezt igazoló jegyzőkönyvet felénk továbbítani). A szállításból eredő árusérülések reklamációjának jogvesztő hatálya 2 munkanap. Ezután szállításra visszavezethető reklamációkat nem áll módunkban elfogadni.
Ön a rendeléstől mindaddig költségmentesen visszaléphet, ameddig az árut nem adtuk át a futárnak, vagy nem vittük a személyes átvételi pontra (Vigyázat, gyorsak vagyunk!). De azután is megilleti Önt a 8 napon belüli elállás joga (lásd lent).
Az előre utalással megrendelt, és így lefoglalt árut csak 10 napig tudjuk fenntartani az Ön számára, vagyis 10 napot várunk a fizetésre, azután a foglalást feloldjuk, és a rendelést az Ön részéről visszavontnak tekintjük.
Felhívjuk figyelmét, hogy az esetleges elírásokért, téves adatokért felelősséget nem vállalunk! A termékoldalon található esetleges műszaki adatok tájékoztató jellegűek. A termékek mellett megjelenített képek illusztrációként szolgálnak, a valóságos termék megjelenésétől némileg eltérhetnek, hiszen kézműves termékről van szó, minden egyes csillag egyedi, ember által készített remekmű. Számottevő eltérés esetén mindig új fotót teszünk fel!
Az át nem vett, illetve a Vevő hibájából hozzánk visszafordított áru újbóli kiszállítását ezután már csak előzetes utalás után vállaljuk! Ilyen esetben, a Vevő hibájából meghiúsult kézbesítés díján felül, a visszakézbesítési díjat is meg kell térítenie (a költségeket lásd "Szállítás / Fizetés" menüpont alatt), azaz kétszeri szállítási díjat számlázunk.

Garancia

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.
Fogyasztási kifogás esetén, kérjük, valamelyik elérhetőségünkün vegye fel velünk a kapcsolatot!

Az elállás joga

Ha a termék nem felel meg elképzeléseinek, 8 munkanapon belül visszaküldheti hozzánk, és mi - az alábbiakban rögzített feltételekkel- visszafizetjük a megrendelt termék(ek) árát – a szállítási díj költségét nem áll módunkban megtéríteni.
Megrendelése során Ön élhet a 17/1999. (II.5.) Kormányrendeletben részletesen rögzített, "A távollevők között kötött szerződés" feltétel nélküli elállási jogával, amennyiben a termék sértetlen (eredeti csomagolásban, nem használt állapotban van). Az áru átvételét követő 8 munkanapon belül, indoklás nélkül elállhat megrendelésétől és a szerződéstől. Mi a termék vételárát haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és a sértetlen áru visszaszolgáltatását követő 15 munkanapon belül visszatérítjük Önnek.
Az elállási jog gyakorlása miatt, az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatosan felmerült költségeket minden esetben a Vevő viseli.
Amennyiben Vevő a terméket nem rendeltetésszerűen használta, az eladó kártérítést követelhet a termék esetleges meghibásodása, károsodása és értékcsökkenése miatt.
A vásárlástól való elállás feltételei:
• Kérjük, az áru átvételtől számított 8 munkanapon belül emailben (hello.csillagvilag<kukac>gmail.com) jelezze felénk  elállási szándékát.
• Kérjük, ügyeljen az áru és a csomagolás épségére. Ha úgy döntött, eláll a vásárlástól, ne használja a terméket!
• A terméket kizárólag ajánlott küldeményként postázza vissza (a postai csomagvesztésekért felelősséget nem tudunk vállalni)!
 • A termékkel együtt az eredeti számlát is hiánytalanul mellékelni kell.
• Utánvéttel feladott küldeményeket nem veszünk át!

A szerződés alakja és létrejöttének időpontja

Online módon kötött szerződés távollévők között kötött szerződés, amely nem minősül írásban megkötött szerződésnek. A szerződés nyelve magyar.
Az űrlap kitöltésével és az áruház részére megerősítést követő elektronikus úton történő megküldésével, annak áruház általi visszaigazolásával az Ön megrendelése igénybejelentésnek minősül.
A szerződés akkor jön létre, ha az áruház az igénybejelentést követő legkésőbb 48 órán belül az igény megérkezését pozitívan (az adásvétel lehetőségét megerősítve) visszaigazolja. Az igénybejelentés megküldésével és annak áruház általi visszaigazolásával a szerződés ráutaló magatartással jön létre. Mind az ajánlat, mind a visszaigazolás akkor tekintendő a másik félhez megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik.

Felelősségünk kizárása

A kézbesítéssel futár szolgáltatót bízunk meg, ezért a feladást követően a kiszállítási időpontra nincs befolyásunk, így ilyet kiváló tapasztalataink ellenére sem tudunk garantálni.
Vevő köteles a kiszállítás/átvétel napján, de legkésőbb az azt követő munkanapon a csomag esetleges tételes hiányosságait felénk jelezni, a sérült csomagolásról pedig átvételkor a kézbesítővel jegyzőkönyvet felvetetni. Ezt követően tételes hiányokra vonatkozó reklamációkat nem áll módunkban elfogadni. A szavatossági jogok és kötelezettségek természetesen ettől függetlenek.
Az Eladó nem felelős semmilyen közvetett vagy közvetlen kárért, ami az oldalainkhoz való csatlakozás miatt következett be. A vásárlás, minden esetben a Vevő felelősségére történik.
Rajtunk kívülálló hibákért - legyen az technikai vagy adatátviteli probléma- felelősséget nem vállalunk. A Vevő felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól.
Az Eladó nem vonható felelősségre vis maior esetén vagy bármilyen olyan dologgal kapcsolatos eseményért, ami nem az irányítása alatt áll, s amire közvetlen ráhatása nincs.
Tévesen megadott címzési, ill. vevői adatokért (át nem vett csomagért) Eladó nem felelős; az ezzel járó esetleges plusz költségek, de mindenekelőtt postaköltség utólag is a Vevőt terhelik.
Árleírásoknál a tévedések és elírások jogát fenntartjuk. Elírás esetén az eredeti állapotot állítjuk vissza (elállás, rendelés-visszavonás).
Vevő és Eladó elfogadják, hogy a közöttük létrejött szerződés a Magyar Köztársaság törvényi előírásainak hatálya alá tartozik. Vitás esetben pedig a magyar illetékes hatóságok valamint magyar bíróság illetékességét ismerik el.

Adatvédelmi nyilatkozatunk

Ezúton tájékoztatjuk, hogy adatait kizárólag a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tároljuk.
Adatait harmadik félnek nem adjuk át, kivéve, ha a szerződés teljesítésekor harmadik fél cégünk alvállalkozójaként működik együtt (pl. szállítmányozó). Ekkor azonban, az alvállalkozók a cégünk által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni.

A mi adataink védelme

A Flower Net Bt. weboldalainak tartalmára (mindenekelőtt fotókra, szövegekre és grafikákra) minden jogot fenntartunk. Azok másolása, átvétele, továbbítása vagy bárminemű hasznosítása kifejezett engedélyünk nélkül tilos!
Cégünk jogi úton érvényesíti érdekeit minden olyan személlyel szemben, aki tartalmainkat engedélyünk nélkül használja fel, továbbá csalást követ el vagy annak elkövetésével próbálkozik.